Πορτοκαλόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη

Πορτοκαλόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
2 πορτοκάλια ξύσμα
4 αυγά
2 πορτοκάλια χυμό
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ξυλαράκι κανέλα
1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε να ξεραθεί για να θρυμματίζεται καλύτερα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180C, ξεκινώντας τη διαδικασία μας, έτσι ώστε να κάψει καλά. Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το χυμό και αφού λιώσει εντελώς η μυζήθρα, ρίχνουμε το ξύσμα ,τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά. Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media