Πίτα με κρέμα γραβιέρας, λουκάνικο και αυγά από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά για την κρέμα γραβιέρας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
200γρ. γραβιέρα Κρήτης
200ml κρέμα γάλακτος
1 αβγό
ξύσμα από 1 λάιμ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Υλικά για την πίτα
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
250γρ. ποικιλία μανιταριών
1 κόκκινη πιπεριά
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
Λουκάνικο κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
4 αυγά Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης

Υλικά για το γυάλισμα του φύλλου
1 κρόκο αβγού
Μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα μας σε ένα ταψί. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα γραβιέρας.Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες και το λουκάνικο σε ροδέλες. Βάζουμε σε μία στρώση τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.Ρίχνουμε την κρέμα γραβιέρας από πάνω.Τοποθετούμε το λουκάνικο και από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα. κλέινουμε γύρω γύρω το φύλλο και το γυαλίζουμε με ένα κρόκο αυγού.Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο στους 180 για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί έξω και σπάμε τέσσερα αυγά και ξαναφουρνίζουμε για 7-10 λεπτά!

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media