Κρητικό πιλάφι με κοτόπουλο από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά
500 γρ. ρύζι καρολίνα
100 γρ. στακοβούτυρο
1 βιολογικό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
1 1/2 λίτρο ζωμό από το ζωμό της κότας
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
2 κλωνάρια σέλινο

Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο μας σε μερίδες μέσα σε μία κατσαρόλα με παγωμένο νερό και μπόλικο αλάτι να βράσει ρίχνουμε μέσα και δύο κλωναράκια σέλινο, ξαφρίζουμε καλά σε όλη τη διάρκεια του βρασμού. Αφού ψηθούν, βγάζουµε και σουρώνουµε το κοτόπουλο. Μετράµε τον ζωµό και τον βάζουµε στην κατσαρόλα να πάρει βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Όταν το ρύζι μας είναι μισοψημένο ρίχνουμε το λεμόνι. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το κατεβάζουµε από τη φωτιά, ρίχνουµε το βούτυρο αφού πρώτα το έχουµε κάψει σε ένα τηγανάκι. Σε ένα σχαροτήγανο ρίχνουμε λίγο στακοβούτυρο και περνάμε όλα τα κομμάτια της κότας για να δώσουμε έξτρα γεύση και χρώμα.

Σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε το πιλάφι μας με πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media