Κοτόσουπα βελουτέ με καρότο,ginger & πορτοκάλι από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
3 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι σε φέτες
8 καρότα
20 γρ. τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ.  καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
700 γρ. ζωμός λαχανικών
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση 

Βράζουμε σε μόλικο αλατισμένο νερό το κοτόπουλο. Αφού ψηθεί,το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαλακώνουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δύο λεπτά . Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε άλλα τρία λεπτά. Βάζουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε τα υλικά μας. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε  για δύο  λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας έτσι ώστε να σιγοβράσουμε τη σούπα μας. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βάζουμε το πιπέρι. Βράζουμε  μέχρι όλα τα υλικά μας να είναι μαλακά και ο ζωμός να συμπυκνωθεί κατά 1/3. Αλέθουμε πολύ καλά με το μπίμερ ή στο μπλέντερ και τέλος περνάμε από ψιλή σήτα. Στο κοτόπουλο βάζουμε χυμό από ένα πορτοκάλι,3 εκ ginger,αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στο φούρνο να πάρει χρώμα για 15 λεπτά στους 200 γκριλ.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media