Κοτόπουλο με Pesto πιπεριάς και πετιμέζι από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά
1 βιολογικό κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
2 κιλά πατάτες

Υλικά για το Pesto
2 πράσινες πιπεριές
100 γρ.καρύδια
50 ml πετιμέζι
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά για το Pesto μας. Τα αλείφουμε πάνω στο κοτόπουλο και βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε με μπόλικο λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι χοντρό, ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα από λεμόνι σε ένα άλλο ταψί.
Σε ένα βαθύ ταψί κατά προτίμηση της γάστρας τοποθετούμε το κοτόπουλο μας. Σκεπάζουμε στην αρχή για μία ώρα και ψήνουμε στους 200 αέρα πάνω κάτω. Έπειτα ξεσκεπάζουμε για τον υπόλοιπο χρόνο και ψήνουμε χωρίς αέρα μόνο πάνω. Βρέχουμε το κοτόπουλο τρεις φορές με τα ζουμιά που έχει στο ταψί

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media