Κοτόπουλο κοκκινιστό με “Μυστικό” από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

1 κοτόπουλο bio Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης

1 κιλό αρακά

8 αγκινάρες

4 ντομάτες γινωμένες, στον τρίφτη

2 κρεμμύδια ξερά

1/2 ματσάκι άνηθο

1 κ.σ. πελτέ

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Aλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε σε νερό με λεμόνι να μην μαυρίσουν. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια καρέ. Ρίχνουμε το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε άλλα πέντε λεπτά. Βάζουμε τις αγκινάρες και τον πελτέ και προσθέτουμε λίγο νεράκι -1 φλιτζάνι περίπου. Σκεπάζουμε και ψήνουμε 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε τον αρακά και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την φρεσκοτριμμένη ντομάτα μας. Κοιτάμε αν χρειάζεται νεράκι και προσθέτουμε. Σκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 20’.

Καλή σας Όρεξη!

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media