Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά
700γρ. βρασμένα και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
1 πρασινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
250γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
200γρ γιαούρτι στραγγιχτό 10 %
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Κύμινο
Μοσχοκάρυδο
200 γρ Φέτα
1 φύλλο κουρού
Βούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, όταν πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2′ ακόμη.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο, το οποίο το έχουμε περάσει από τον τρίφτη και τα αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο, δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού πιεί όλα τα υγρά το μείγμα μας προσθέτουμε την φέτα τα μπαχαρικά και το γιαούρτι.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση αφού την έχουμε αφήσει και έχει κρυώσει εντελώς όπως επίσης κοιτάμε να μην κρατάει καθόλου υγρά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε και γυαλίζουμε την πίτα μας με αυγό και γάλα. Ψήνουμε μία ώρα στους 180.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media