Κέικ με αχλάδια!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φαρίνα
250 γρ., βούτυρο
440 γρ., ζάχαρη
5 βιολογικά αυγά Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
1 αχλάδι στον τρίφτη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
150 ml γάλα
50 ml κονιάκ
50 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
50 ml χυμό φρέσκου μανταρινιού
1/4 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε τα ξύσματα, τους χυμούς και  το  κονιάκ. Βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα  ανακατεύοντας απαλά με μία  σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
Καλή σας Όρεξη!

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media