Γιουβέτσι με κοτόπουλο από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά
4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. Σκόρδο
1 καρότο
10 ντοματίνια
1 φλ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
5 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι σε καρεδάκια,το σκόρδο σε λεπτές φετούλες και τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη για το τυρί στη χοντρή μεριά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο και τσιγαρίζουμε για τρία λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό ,αλατοπιπερώνουμε και όταν πάρει βράση το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος για γιουβέτσι. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 και όταν πάρει βράση μέσα στο φούρνο προσθέτουμε το κριθαράκι μας και ανακατεύουμε.Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Το κριθαράκι πρέπει να βγει ζουμερό από το φούρνο.

Σερβίρισμα
Βάζουμε φλίδες γραβιέρας,ντοματίνια και βασιλικό για να γαρνίρουμε το πιάτο μας.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media