Βασιλόπιτα αρωματική με καρπούς και μπαχαρικά από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά συνταγής

250 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κιλό φαρίνα απ
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες ή 5 Ml υγρή βανίλια ή ένα στικ  βανίλιας
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και χυμό 1 πορτοκαλιού
1 πακέτο “σταγόνες” σοκολάτας υγείας
3/4 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 φλιτζάνι φουντούκια
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
1 σφηνάκι χλιαρό κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα ή σοκολάτα κουβερτούρα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε  ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26-28 εκ .

Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Ρίχνουμε το βούτυρο  στο μίξερ και χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.  Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά μας και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού  και λίγο – λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, βάζουμε το φλουρί και ψήνουμε την βασιλόπιτα στους 180 βαθμούς,  για 55-60’ περίπου.

Σερβίρισμα

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά και έπειτα  την τοποθετούμε σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη κουβερτούρα.

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media