Αφράτα Pan Cakes

Υλικά

3  αυγά Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης bio
¾ φλιτζανιού γάλα
¼  φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
1 ½  φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼  κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

Μέλι-κανέλα

Φρούτα Εποχής

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ή στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους αυγών τουλάχιστον 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα που μέσα έχουμε  λιώσει τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τον αλεύρι. ανακατεύουμε 2-3 λεπτά.

Χτυπάμε χώρια τα ασπράδια μας σε μία σφιχτή μαρέγκα και ενώνουμε με το μείγμα,βάζοντας σιγά-σιγά την μαρέγκα και ανακατεύοντας από κάτω προς στα πάνω μέχρι να ενωθεί όλη με το μείγμα μας. Πρέπει να έχουμε ένα μείγμα σαν κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κανάτα δοσομετρητή. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την ροή και την ποσότητα του μείγματος.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το πρώτο pan cake Το μυστικό για να το γυρίσουμε από την άλλη είναι όταν το δούμε να βγάζει φουσκαλίτσες και να δημιουργεί μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου δύο-τρία λεπτά από κάθε πλευρά λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Έχουμε αναμείξει το μέλι με την κανέλα. Κόβουμε τα φρουτάκια μας και σερβίρουμε!

Καλή σας Όρεξη!

ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΦΑΡΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Πετροχώρι, Ρέθυμνο 740 61, Κρήτη

ΓΡΑΦΕΙΑ-ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ:
Κολοκοτρώνη 36, Ρέθυμνο 741 33, Κρήτη
Τηλ.: +30 28310 51309
Fax: +30 28310 55966

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ:
16ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, Κηφισιά 145 64
Τηλ.: +30 210 6203467
Fax: +30 210 6203427
CONTACT US

email

SOCIAL MEDIA
Like, follow or appreciate our brands on social media